علی اکبر حسن پور ، متولد ۱۳۳۰ از شهرستان بابل ، شهر امیرکلا و ساکن این شهر و مغازه خواربار فروشی دارد.
گفتگویی با وی انجام دادم که بتوانم گوشه ای از تجربیات کاسبان قدیم که هنوز انصاف در اولویت میباشد.
۱- جناب آقای حسن پور چند سال است مشغول به این کار هستید ؟
اینجانب از سال ۱۳۵۰ نزد پدر ، این رسته شغل را آموختم و بعد از فوت پدر ،از سال ۱۳۷۲ به طور رسمی فعالیت خود راادامه دادم و بیش از ۳۰ سال است که این مغازه مشغول به فعالیت خرده فروشی خواربار و.خوراکیهای ضروری هستم .
۲- فرق بین زمان گذشته و حال ، کسب کار چگونه است و تفاوت بین کاسبان قدیم و جدید در چیست ؟
کاسبان قدیم حقیقی و از جنس مردم بودند ، ریا کاری نبود و صداقت ویژگی مهم زندگی شان بوده است و همیشه به این اصول معتقد بودند که باید حق الناس را رعایت کرد کاسبان قدیم بازار معتقد بودند نام خداوند را باید از ابتدای روز بر زبان جاری کنند تا کسب و کارتان رونق گیرد سحرخیز بودن به خوش برخورد بودن و خوش اخلاقی با مردم از اصول کسب و کار است .
اما کاسبان جدید به فکر درآمد زایی در سریعترین مسیر ممکن هستند و مسیر نادرستی را طی میکنند
۳- آیا هنوز از چرتکه قدیمی استفاده میکنید؟
پدرم برای حسابرسی از چرتکه های قدیمی استفاد می کرد ولی من از ماشین حساب استفاده میکنم .
۴- آیا هنوز هم حساب دفتری دارید ؟
امروز متاسفانه حساب دفتری نداریم چون اعتماد کم شده و افرادی که شناسایی و مورد اعتماد بودند از حساب دفتری استفاده میکنم.
۵- جناب آقای حسن پور مشتری مداری بهتر است یا اقتصاد ؟
قطعا مشتری مداری ،چون از طریق مشتری مداری و اخلاق نیکو منصف بودن وصداقت به مسیر اقتصادی خواهیم رسید .
۶- در زمان کرونا شرایط کاسبی چگونه بوده است ؟
بسیار سخت حتی به تعطیلی کسب کار خویش منجرشد.که باعث افت اقتصاد کسبه انجامید ، متاسفانه دولت در این امر مساعدت نکردند.
۷- پند و نصیحتی برای کسبان جدید در این رسته شغلی دارید ؟
جوانهای امروزی باید صداقت و صادق بودن نست به خود و ایمان به خدا و درصد کمتری از سود آوری برای فروشگاه استفاده کنند تا نظر مردم و اعتماد آنها را نسبت به کسب کار خویش جلب کنند . البته به خاطر شرایط بد اقتصادی ، اخلاق مشتری مداری کم شده است
علاقمندی به این کار از بهترین اهداف این رسته است
به خاطره اعتماد مردم و لطف مردم نسبت به من هنوز هم مشتری هایی از شهرهای مجاور استان را دارم
۸-و سوال آخر: از عملکرد کرد اتحادیه خواربار بابل در این دوره راضی هستین؟
البته زحماتی که دوستان و اعضای هئیت مدیره چه دوره های قبل و چه این دوره خسته نباشید عرض میکنم و توانستند تا حد امکان مشکل اعضا را بر طرف کنند.
مصاحبه: سیدجلال مرتضوی امیری